De toekomst van mobiliteit is elektrisch

23.000 kilometers later, en de STORM Eindoven 80-dagen worldreis bereikt de finish

FlowCut maakt deel uit van een spel-veranderende ervaring

Wanneer innovatieve technologiepartners samenwerken, gebeuren er goede dingen. En wanneer de inzet hoog is, gebeuren grote dingen.
FlowCut Waterjet Cutting BV is trots dat het een belangrijke speler in het ontwerp van een modulaire 28.5 kWh batterij pack heeft kunnen zijn. Deze batterij pack gaf de STORM motorfiets een bereik van 380 kilometer zonder opladen. Uitsluitend aangedreven door het bestaande elektriciteitsnet, reisde het STORM team  van Europa naar Azië naar Amerika in 80 dagen –  de wereld heeft kunnen volgen hoe deze geweldige motorfiets nieuwe technologische en duurzame grenzen overschreden heeft.

1 Team, 2 wielen en 80 dagen om de wereld

Het idee werd geboren in September 2014 – wanneer 23 studenten (van meerdere disciplines) op de TU/e besloten een project te starten dat, indien succesvol, kan aantonen dat de toekomst van mobiliteit (vervoer) elektrisch is. De studenten (STORM Team), in samenwerking met technologiepartners en sponsors zoals FlowCut Waterjet Cutting, ontworpen de eerste zelfgemaakte, elektrische touring-motorfiets. En om deze technologiën te testen, gebruikten ze hun PR  en logistieke vaardigheden om een uitgebreide wereldreis van 80 dagen te realiseren die zou beginnen en eindigen in Eindhoven (Nederland).

STORM Pulse en STORM Wave

2 Fantastische prototypes

Het STORM team begon met het creëren van het eerste prototype, de STORM Pulse, gevolgd door de tweede, de STORM Wave. De uitdaging was om twee motorfietsen te ontwikkelen die niet alleen grote hoeveelheden energie kan opslaan, maar die ook de bestuurder gemak bied om energie bij te vullen. De motorfietsen gebruiken een swappable, 28.5 kWh modulaire batterij pakket dat, wanneer deze leeg is, kan worden vernieuwd binnen 7 minuten door de batterij uit te wisselen. Mede-gecreërd door FlowCut, leveren de batterij pakketten de energie die deze motoren nodig hebben om naadloos te kunnen navigeren in drukke steden met snelheid, gemak en betrouwbare accu-energie.

In deze video, toont STORM Eindhoven de oprichting van de elektronica-onderdelen, inclusief de modulaire batterij pakketten mede-gecreërd door Flowcut Waterjet-Cutting BV. Klik hier.

De STORM World Tour "Wowed" de wereld

Op 14 augustus 2016 verliet STORM Wave Eindhoven om te beginnen aan een reis over drie continenten. Overal waar het STORM Team arriveerde waren aanhangers van de STORM grid (een wereldwijd netwerk van plug-in locaties) die allen meer dan blij waren om het STORM team te helpen hun batterijen op te laden. Ze waren enthousiast om deel uit te maken van een dergelijk  baanbrekend experiment in de elektrische mobiliteit. En zij werden niet teleurgesteld met wat ze zagen!
Op 2 November 2016, 80 dagen en 23.000 kilometers later voltooide team STORM de world tour en kwamen ze weer thuis met een feestelijke welkomstparty op de campus van de TU Eindhoven.

Wij delen deze droom!

Wat een eer en een voorrecht is het voor FlowCut om deel te mogen uitmaken van deze toekomst-veranderende ervaring! Wij hebben het modulaire batterij pakket mede mogelijk gemaakt, dat een essentieel element van het project was. De meerderheid van de gebruikte onderdelen in deze motorfiets hebben wij gesponsord.
We begonnen met dit project, omdat we in de droom van e-mobiliteit geloven. En nu, samen met de rest van de wereld, hebben wij deze droom werkelijkheid gemaakt!

Team Flowcut, bedankt voor jullie steun!
Flowcut heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het batterijpakket

” Flowcut heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het batterijpakket, door onder andere de nikkel plaatjes waarmee de cellen aan elkaar geschakeld zijn te produceren. De keuze van STORM om hierbij te kiezen voor waterstraalsnijden was simpel: het is een zeer precieze en schone techniek waardoor dit ook precies past in de visie van het team.

Flowcut heeft hierbij ook ondersteuning geboden in de optimalisatie van het produceren van deze onderdelen. Zo hebben de studenten geleerd dat een tekening in de computer lang niet altijd makkelijk te produceren is, wat toch wel een belangrijk onderdeel is bij het ontwerpen van de onderdelen.

Ondanks de grote hoeveelheden en de hoge tijdsdruk is Flowcut er in geslaagd om de onderdelen op tijd af te leveren!

Team Flowcut,  bedankt voor jullie steun!”

– Maartje verhoek –
Externe relaties STORM Eindhoven 

Wilt u meer informatie?

De experts van FlowCut Waterjet Cutting adviseren u graag.
Neem contact met ons op.

Bel +31 495 530 407 of mail naar info@flowcut.com.
Wilt u liever dat wij u bellen?Bel mij terug