Het snijden van hoge precisie producten met een zeer kleine tolerantie

Microsnijden

voor extreme precisie

Microsnijden

FlowCut Waterjet Cutting is gespecialiseerd in Microsnijden: Waterstraalsnijden op microniveau. Deze techniek biedt de oplossing voor 2D- en 3D-snijvraagstukken die extreem hoge precisie vereisen. Deze techniek wordt ingezet voor het snijden van zeer kleine onderdelen en microcomponenten. Onze microsnijmachines zijn speciaal ontworpen voor het snijden met extreme nauwkeurigheid en toleranties.

Deze koude precisiesnijtechniek is geschikt voor de kleinste componenten die bijvoorbeeld in de lucht- en ruimtevaart, defensie en medische technologie worden gebruikt. Bovendien is Microsnijden vaak dé oplossing voor complexe snijvraagstukken voor elektronische toepassingen.

De eerste en enige specialist in Nederland op het gebied van Microsnijden.

 • FlowCut Waterjet Cutting is het eerste en enige waterstraalsnijbedrijf in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in het waterstraalsnijden van precisieproducten met een zeer nauwe tolerantie
 • Met de 2D- en 3D-microsnijtechniek van FlowCut Waterjet Cutting is een snede van 0,2 millimeter mogelijk
 • Net als bij waterstraalsnijden vervormt, verkleurt of verandert het materiaal niet van structuur dankzij het koude snijproces.
Voordeel van microsnijden

De materiaaleigenschappen blijven intact

Deze koude snijtechniek voorkomt dat de structuur van het basismateriaal verandert. Dit maakt waterstraalsnijden en het nog nauwkeurigere microsnijden hét alternatief wanneer lasersnijden niet toereikend is. Het materiaal verkleurt, vervormt of verandert niet tijdens het snijproces, waardoor de gewenste eigenschappen van materialen zoals aluminium, Armox, koper en rvs behouden blijven.

Microsnijden is daarom bijzonder geschikt voor de steeds kleiner wordende componenten en modules voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, defensie en medische technologie.

Krachtige en nauwkeurige snijtechniek

FlowCut Waterjet Cutting beschikt over moderne hightech microsnijmachines die water met hoge druk (tot 4000 bar) door een snijkop spuiten. Dit resulteert in een krachtige waterstraal die, in combinatie met een abrasief (schuurmiddel), moeiteloos door de hardste materialen zoals koolstofvezel, titanium en composiet snijdt.

Microsnijden

4 voordelen

 1. Het materiaaloppervlak verandert niet.
 2. Waterstraalsnijden en microsnijden zijn milieuvriendelijk omdat geen giftige dampen vrijkomen.
 3. Bij de microsnijtechniek is (vrijwel) geen nabewerking nodig.
 4. Er ontstaat tijdens het snijproces immers geen verharde snijkant en er is nauwelijks sprake van braamvorming.

Technische specificaties

Bij Microsnijden is de breedte van de waterstraal slechts 0,2 millimeter, waarmee materialen met een dikte van 0,05 millimeter tot 10 millimeter met de grootste precisie kunnen worden gesneden.

Positioneringsnauwkeurigheid: < +/- 0.015 mm
Herhalingsnauwkeurigheid: < +/- 0.02 mm
Tolerantie: +/- 0.05 mm
FlowCut Waterjet Cutting heeft
de beste oplossing voor uw complexe snijprobleem.

FlowCut Waterjet Cutting kan op korte termijn een prototype produceren, dus de productie kan snel van start gaan. Wanneer u kleinere componenten uit één stuk wilt snijden, adviseren wij u onze oplossingen op het gebied van 3D-snijden te bekijken.

Wij werken 24/7 en hebben meer dan 20 jaar ervaring in oplossingen voor sectorleiders. Wij zijn ISO 9001- en AS9100D-gecertificeerd: kwaliteit gegarandeerd.

Wilt u meer informatie?

De experts van FlowCut Waterjet Cutting adviseren u graag.
Neem contact met ons op.

Bel +31 495 530 407 of mail naar info@flowcut.com.
  Wilt u liever dat wij u bellen?
   Bel mij terug