Complexe vormdelen in één beweging

3D Watersnijden

3D Watersnijden

voor complexe onderdelen

Met behulp van de 3D-watersnijtechniek snijdt FlowCut Waterjet Cutting BV complexe vormen uit diverse materialen. Onze geavanceerde 5- en 6-assig gestuurde 3D-watersnijmachines maken het mogelijk zeer complexe modellen en 3D-vormen te produceren.

Bij 3D watersnijden beweegt de snijkop in de richtingen X, Y en Z, draait om zijn eigen as van -360° tot 360° en heeft een zwenking van 90° tot -90°. Hierdoor hoeft de machine slechts één keer te worden ingesteld om het product te snijden. Nabewerking is niet nodig, dus deze methode bespaart zowel tijd en kosten.

Natuurlijk snijdt FlowCut Waterjet Cutting BV ook 2D vormen uit verschillende soorten materialen, zie 2D waterstraalsnijden.

De voordelen van

3D watersnijden

 • Kostenbesparingen: het basismateriaal wordt optimaal gebruikt, geen nabewerking.
 • Tijdbesparing: complexe vormen worden in één enkele bewerking gesneden, inclusief laskanten.
 • Geen vervorming, verkleuring of structuurverandering van het basismateriaal.

Technische specificaties

Snijbereik 8000 x 3000 mm
Snedebreedte +/- 0.7 mm
Materiaaldikte 0.5 mm tot 150 mm
Positioneernauwkeurigheid +/- 0.015 mm
Herhalingsnauwkeurigheid +/- 0.02 mm
Tolerantie +/- 0.3 mm
De laagste toleranties

3D Microsnijden

De toepassingen van 3D Watersnijden op microniveau sluiten naadloos aan bij de ontwikkeling dat componenten en modules steeds kleiner worden. Voor snijwerkzaamheden waarbij zeer nauwe toleranties van belang zijn, is 3D Microsnijden de perfecte oplossing.

Ontdek de mogelijkheden van 3D Watersnijden
Lees meer over onze projecten en referenties van klanten.

Bent u benieuwd wat 3D Watersnijden voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op

De deskundige medewerkers van Flowcut Waterjet Cutting BV adviseren u graag.

T. +31 495 530 407
M. info@flowcut.com

Wilt u liever dat wij u bellen?
  Wat is watersnijden?

  Deze koude snijtechniek voorkomt dat de structuur van het basismateriaal verandert. Dit betekent dat het materiaal tijdens het proces niet verkleurt, vervormt of verandert. Watersnijden is geschikt voor zeer uiteenlopende materialen, zoals composieten, Armox of koper. De 3D-snijmachines van FlowCut Waterjet Cutting spuiten water met hoge druk (tot 6000 bar) door een snijkop. Dit resulteert in een krachtige waterstraal die, in combinatie met een abrasief (schuurmiddel), gemakkelijk door het hardste materiaal snijdt.

  FlowCut Waterjet Cutting beschikt over ultramoderne, technologisch zeer hoogwaardige 3D-microsnijmachines. Wij vervaardigen 3D-producten zonder enige structuurverandering of vervorming van het basismateriaal. Dit is essentieel voor het behoud van de maatvoering en kwaliteit van de producten.

  Dankzij onze ISO 9001- en AS9100C-certificatie door Lloyd’s Register bent u bij FlowCut Waterjet Cutting verzekerd van de beste kwaliteit.

  Wilt u liever dat wij u bellen?
   Bel mij terug