Alle mogelijke 2D-vormdelen uit diverse soorten materiaal

2D Waterstraalsnijden

2D-vormdelen

2D Waterstraalsnijden houd het simpel

Met 2D Waterstraalsnijden snijdt FlowCut Waterjet Cutting alle mogelijke 2D-vormdelen uit diverse soorten materiaal. De unieke eigenschappen van het basismateriaal worden dankzij deze koude snijtechniek niet aangetast.

Bij tweedimensionaal Waterstraalsnijden is er sprake van twee meetkundige dimensies: lengte en breedte. De machines van FlowCut Waterjet Cutting kunnen elke vorm in een plat vlak snijden. Met 2D Waterstraalsnijden zijn de producten volledig haaks onder een hoek van 90 graden.

Wilt u complexe vormdelen laten snijden? Dan biedt 3D Waterstraalsnijden misschien uitkomst.

Een zeer nauwkeurige snijtechniek

Wat is Waterstraalsnijden?

Waterstraalsnijden is een zeer nauwkeurige snijtechniek, waarbij alle eigenschappen van het basismateriaal tijdens de bewerking in tact blijven. Dat betekent dat het materiaal niet zal verkleuren, vervormen of anderszins zal veranderen door de bewerking met de waterstraal.  De 2d snijmachines van FlowCut Waterstraalsnijden persen water onder hoge druk (tot 6000 bar) door een spuitmond. In combinatie met het slijpmiddel is de waterstraal die door deze druk ontstaat zo krachtig dat deze moeiteloos de meest harde materialen snijdt. Zo snijden onze deskundige medewerkers eenvoudig alle mogelijke 2d-vormdelen uit materialen als aluminium, RVS en titanium.

Onze geavanceerde processen zorgen voor

de beste resultaten

Met ons High Tech machinepark vervaardigen wij complexe 2d-producten tot een formaat van 8.000 millimeter. Dankzij ISO 9001 en AS9100C certificatie door Lloyd’s Register bent u bij FlowCut Waterstraalsnijden gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Lees meer 
Ontdek de mogelijkheden van

2D Waterstraalsnijden

De 2D-machines van FlowCut Waterjet Cutting snijden elke vorm in een plat vlak in diverse soorten materiaal. Zoals deze matrijs uit gereedschapsstaal (185 millimeter dik). De buigmal is middels waterstraalsnijden voorgesneden, vervolgens is de matrijs bewerkt met een 5-assige freesmachine. Het eindproduct is toegepast in de Automotive industrie.

Met 2D Waterstraalsnijden is het ook mogelijk om RVS316 onderdelen (120 millimeter dik) te snijden. Deze worden toegepast in de voedingsindustrie, waar het belangrijk is dat er geen spanning in het basismateriaal komt. Waterstraalsnijden levert ook een kostenbesparing op dankzij efficiënt nesten. Omdat er bij deze snijtechniek geen geharde kanten ontstaan, wordt de nabewerking ten opzichte van plasmasnijden 30 procent goedkoper. De producten zijn met een offset van 2 millimeter aan de klant geleverd.

Ook deze S355 opspanflens voor een hydraulische pers is gesneden met één van onze 2D-snijdmachines. De flens heeft een formaat van 2500x25000x150 millimeter. Belangrijk voor dit product dat gebruikt wordt in de offshore industrie, is dat er geen spanning in het materiaal komt. Als koude bewerkingstechniek biedt FlowCut Waterjet Cutting met 2D Waterstraalsnijden hiervoor de juiste oplossing.

Lees meer over de projecten van FlowCut Waterjet Cutting.

De voordelen van

2D Waterstraalsnijden:

  • Nauwelijks sprake van braamvorming: kostenbesparing op nabewerking
  • Minder materiaalverbruik door moderne nesting software
  • Dankzij constante hoge kwaliteit geschikt voor prototypes en serieproductie
  • Geen vervorming, verkleuring en verandering van structuur basismateriaal
  • Vormvrij en lage omstelkosten

Technische specificaties 2D Waterstraalsnijden:

Snijbereik: 8000 x 3000 mm
Materiaaldikte: 0.05 mm tot 300 mm
Breedte snijspleet: +/- 0.7 mm
Positioneernauwkeurigheid: < +/- 0.015 mm
Herhalingsnauwkeurigheid: < +/- 0.02 mm
Tolerantie +/- 0.2 mm

 

Wilt u meer informatie?
Wij staan voor u klaar!

Vraagt u zich af of 2D waterstraalsnijden de perfecte oplossing is voor uw complexe snijprobleem? De deskundige medewerkers van Flowcut Waterjet Cutting adviseren u graag.

Neem direct contact met ons op.

T. +31 495 530 407
M. info@flowcut.com

U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Facebook.

Wilt u liever dat wij u bellen?
    Wilt u liever dat wij u bellen?
      Bel mij terug