Door de vele voordelen is Waterstraalsnijden de beste methode

Scheepsbouw

De ideale oplossing voor het complex snijden.

Waterstraalsnijden voor de Scheepsbouw

Waterstraalsnijden is dé oplossing voor de complexe snijwerkzaamheden die nodig zijn voor componenten in de maritieme sector. FlowCut Waterjet Cutting is daarom een actieve, betrouwbare partner voor de scheepsbouwsector.

Al lange tijd vervaardigen wij voor grote werven en scheepsbouwers zeer diverse scheepsonderdelen, van pakkingen en lijstwerk tot steunen en platen.

Voorkomen van thermische beschadiging

Omdat deze koude snijtechniek zeer nauwkeurige sneden produceert en absoluut geen warmte gebruikt – wat bij bepaalde materialen tot thermische beschadiging zou leiden – is dit de beste snijmethode voor de maritieme sector.

Meer informatie en specificaties  nodig over 2D Waterstraalsnijden?

Lees meer 

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijk voor de maritieme sector.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijk voor de maritieme sector. Onder toezicht van Lloyd’s, TÜV en Veritas heeft FlowCut Waterjet Cutting aangetoond te voldoen aan de strengste productievoorwaarden, waardoor de traceerbaarheid van producten en materialen wordt gewaarborgd.

Onze certificeringsdocumenten (3.1 en/of 3.2) vormen het bewijs. In andere woorden, wij voldoen aan de hoogste industrienormen voor de scheepsbouw. Wij zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001-standaard en werken al vele jaren voor de grote Europese werven en jachtenbouwers.

Materialen voor scheepsbouw en reparatie van onderdelen en componenten

Waterstraalsnijden is geëigend voor de zeer uiteenlopende materialen die worden gebruikt in de scheepsbouw, zoals rvs 316 / 304 en aluminium 5083 / 6082. De werkzaamheden van FlowCut Waterjet Cutting voor de maritieme sector richten zich op zowel de scheepsbouw als de reparatie van onderdelen en componenten.

Wij snijden zonder problemen componenten voor:

  • de voortstuwing en aandrijfassen
  • stabilisatoren
  • rvs patrijspoorten
  • onderdelen voor assemblage en onderhoud van de schepen.

De drie belangrijkste voordelen van onze koude snijtechniek – nauwkeurigheid, precisie en kwaliteit – komen zeer goed van pas in de scheepsbouw.

Microsnijden met de nauwste toleranties

FlowCut Waterjet Cutting levert ultramoderne, technologisch hoogwaardige Micro Waterstraalsnijdiensten. Hierdoor kunnen wij zowel 2D- als 3D-sneden met zeer nauwe toleranties maken, zonder vervorming of structuurverandering van het materiaal tijdens de bewerking.

Dit is essentieel voor het behoud van de maatvoering en kwaliteit van de producten. 2D- en 3D-Microsnijden sluit naadloos aan bij de trend van steeds kleinere componenten en modules die binnen de scheepsbouw worden gebruikt.

Waarom Microsnijden de geschikte techniek is voor uw vraagstuk?

Lees meer
Bent u benieuwd wat Waterstraalsnijden voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.
Neem contact met ons op.

De deskundige medewerkers van Flowcut Waterjet Cutting adviseren u graag.
Neem direct contact met ons op.

T. +31 495 530 407
M. info@flowcut.com

Wilt u liever dat wij u bellen?
    Bel mij terug