Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Lucht- en ruimtevaart

Co-creëren van innovatie in de lucht- en ruimtevaart

De lucht- en ruimtevaartindustrie is een van de acht bedrijfstakken waar Flowcut Waterjet Cutting, als partner van diverse vliegtuigbouwers, zich specifiek op richt. Wij laten al jaren zien een betrouwbare en efficiënte partner te zijn.

Flowcut Waterjet Cutting is betrokken bij de ontwerp- en ontwikkelprocessen van toonaangevende vliegtuigfabrikanten in Europa en Amerika: de door FlowCut Waterjet Cutting geproduceerde onderdelen worden gebruikt bij de ontwikkeling van high tech vliegtuigen.

Belangrijke voordelen van de waterstraalsnijtechnologie:

 • nauwkeurigheid,
 • zeer grote precisie,
 • vermogen om toleranties naar wens aan te passen
 • en hoge kwaliteit.

Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid

In de lucht- en ruimtevaartindustrie, waarin technologie een zeer belangrijke rol speelt, zijn zowel kwaliteit als betrouwbaarheid uitermate belangrijk. Als een van de weinige waterstraalsnijbedrijven in Europa met de AS9100-kwaliteitscertificatie voor de internationale luchtvaartindustrie is FlowCut Waterjet Cutting een vertrouwde leverancier.

AS9100Cgecertificeerde leverancier voor de lucht- en ruimtevaart

De AS9100C-standaard wordt alom beschouwd als de het belangrijkste kwaliteitsbeheersysteem voor fabrikanten in de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector. Deze certificatie vertegenwoordigt het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid.

 • FlowCut Waterjet Cutting voldoet hiermee aan de hoogste industriestandaarden voor de lucht- en ruimtevaartindustrie in Europa en Amerika. Certificatie op het allerhoogste niveau is uniek binnen de waterstraalsnijsector
 • AS9100 is het belangrijkste kwaliteitsbeheersysteem ter wereld voor fabrikanten in de lucht- en ruimtevaart- en defensiesector
 • Wij staan voor de allerhoogste kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbaarheid

Wilt u meer weten over onze certificeringen?

Lees meer 

Meerdere methodes voor het snijden van high tech materialen

Wij gebruiken verschillende snijtechnieken, afhankelijk van de oplossing die onze klanten nodig hebben:

Deze technieken zijn allemaal zeer geschikt voor het snijden van de enorm uiteenlopende high tech materialen waarmee lucht- en ruimtevaartfabrikanten werken, zoals gelamineerd aluminium, koolstofvezel, composieten en titanium.

Onze koude bewerkingstechnieken voorkomen dat het materiaal:

 • vervormt
 • delamineert
 • verkleurt
 • scheurt
Micro Waterstraalsnijden

Mogelijkheid om de allerkleinste maar cruciale onderdelen te snijden

FlowCut Waterjet Cutting maakt gebruik van een ultramoderne, technologisch zeer hoogwaardige 3D-Microsnijmachine en de best mogelijke nesting software. Wij kunnen op basis van de CAD-ontwerpen van klanten onderdelen vervaardigen zonder dat tijdens de bewerking structuurverandering of vervorming van het basismateriaal optreedt.

Dit is essentieel voor het behoud van de maatvoering en kwaliteit van de producten. De toepassingen van 3D-Microsnijden sluiten naadloos aan bij de trend dat componenten en modules voor de lucht- en ruimtevaartindustrie met elke technologische ontwikkeling steeds kleiner worden.

Wilt u meer informatie en specificaties over 2D- en 3D-Micro snijden?

Lees meer
Bent u benieuwd wat Waterstraalsnijden voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op.

De deskundige medewerkers van FlowCut Waterjet Cutting adviseren u graag.
Neem direct contact met ons op.

T. +31 495 530 407
M. info@flowcut.com

Wilt u liever dat wij u bellen?
  Wilt u liever dat wij u bellen?
   Bel mij terug