Waterstraalsnijden, de perfecte oplossing voor harde materialen

Defensie

Oplossingen voor defensie industrie

Het begon met de militaire luchtvaart

De militaire luchtvaart was een van de eerste branches die gebruik maakte van waterstraalsnijtechnologie. Het is de perfecte snijtechniek voor harde metalen zoals Armox, titanium, Inconel en rvs, maar ook voor lichtgewicht composieten zoals koolstofvezel. Deze materialen worden vooral gebruikt voor ontwikkeling en productie in de defensiesector.

Geen vervorming of verandering van structuur

In een high tech omgeving als de defensie-industrie, waar ‘sterk’ en ‘lichtgewicht’ de toverwoorden zijn, is het voorkomen van vervorming en structuurverandering essentieel. Het verwerken en produceren van componenten voor militaire toepassingen doen wij met toevoeging van een abrasief (schuurmiddel).

Deze koude snijtechniek zorgt ervoor dat de materiaalstructuur niet verandert en geen vervorming of verkleuring optreedt tijdens de bewerking.

Waterstraalsnijden op het hoogste niveau

Wij werken samen met diverse organisaties in de defensie-industrie. Onze moderne nesting software zorgt ervoor dat onze machines de materialen kunnen snijden binnen de vereiste toleranties. Vanwege de hoge standaarden van FlowCut Waterjet Cutting BV kunnen wij altijd hoogwaardige componenten snijden (door middel van ons 3D-snijproces) uit materialen die de beste snijbehandeling vereisen – voor de gebruik in de militaire luchtvaart en de helikopter- en pantservoertuigindustrie.

Meetrapporten

Wij leveren onze klanten meet- en rapportagediensten. Onze videogebaseerde meetapparatuur is uitgerust met een digitale CCD-kleurencamera en een gemotoriseerde CNC-zoomfunctie. Het ontwerp van ons granieten meetinstrument garandeert een hoge kwaliteit door gebruik van precisiegeleidingen.

AQAP 2120-certificatie

FlowCut Waterjet Cutting is uniek binnen deze industrie. Wij zijn het enige waterstraalsnijbedrijf in Europa met AQAP-certificatie volgens de AQAP 2120-standaard voor de internationale defensie-industrie.

De AQAP 2120-standaard wordt wereldwijd erkend als de belangrijkste vereisten van de NAVO op het gebied van kwaliteitsmanagement voor productiesystemen in de defensie-industrie. Deze certificatie vertegenwoordigt het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij voldoen aan de strengste industrienormen in Europa en Amerika, een unicum binnen onze sector.

Lees meer
Bent u benieuwd wat Waterstraalsnijden voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op.

De deskundige medewerkers van FlowCut Waterjet Cutting adviseren u graag.
Neem direct contact met ons op.

T. +31 495 530 407
M. info@flowcut.com

Wilt u liever dat wij u bellen?
    Wilt u liever dat wij u bellen?
      Bel mij terug